Praskání popcornu rychlostí 30 000 snímků za sekundu. Natočeno v ultra zpomaleném makru s ultravysokorychlostní kamerou Phantom v2512 s využitím mých vlastních technik, ale vyvinul jsem pro popcornové výhonky, abych byl schopen přesně odhalit, co se děje a jak vlákna reagují, když popcorn praskne.
Praskání popcornu je obvykle jednou z věcí, které se dějí pod krytem v mikrovlnné troubě, ale v jádru explodující kukuřice je skrytý svět krásy. Tato říše divů je plně zobrazena ve zpomaleném videu z kanálu YouTube Warped Perception.
Nejpomalejší zpomalený klip popcornu s nejvyšším rozlišením, jaký znám, je to prostě krásný klip a ukazuje nám, jak rychle se tento proces skutečně děje. Každé jádro popcornu obsahuje určité množství vlhkosti a oleje.
Na rozdíl od většiny ostatních zrn je vnější slupka jádra popcornu pevná a nepropustná pro vlhkost a škrob uvnitř sestává téměř výhradně z tvrdého typu. Jak se jádro zahřívá, voda expanduje a vytváří tlak na tvrdý povrch škrobu. Nakonec tato vnější vrstva povolí a způsobí, že popcorn exploduje. Jak exploduje, měkký škrob uvnitř popcornu se nafoukne a praskne, čímž se jádro otočí naruby. Pára uvnitř jádra se uvolní a popcorn vyskočí, horký a připravený k jídlu.